Фирма основач


Онлајн Медиа ДООЕЛ Скопје
Ул. 11-ти Октомври бр. 2/4-2 СкопјеСопствеништво


Предраг Петровиќ
( повеќе детали )Директор


Предраг ПетровиќУредништво


Главен и одговорен уредник:

Предраг Петровиќ

 

Новинари:

Бојан Стојановски

Александра Бубевска

Петар Клинчарски

Елена Георгиевска

Мики Трајковски

Темјана Поповска

Тамара Цаневска

 

Веб Едитори:

Ана Ололовска

Емир Латифовиќ

 

Сниматели:

Игор Јанковски

Влатко Аврамовски

 

Техничка поддршка:

Влатко ЖелческиЗабелешка


Веб порталот „А1 он“ почна со работа по затворањето на А1 телевизија и требаше да претставува обид за оживување на највлијателниот медиум во државата. Во редакцијата на „А1 он“ преминаа повеќе новинари од згаснатата А1 телевизија, но не во толкав број колку што беше очекувано.

 

За „А1 он“ работеше и поранешната уредничка и новинарка од А1 телевизија Катерина Цаневска, која подоцна стана портпарол на Андреј Жерновски, градоначалник на општина Центар. Веб порталот достигна високо ниво на посетеност откако почна со работа, а располага и со сопствена видео продукција.

 

А1 Он се финансира од Институтот Отворено Општество Македонија. За 2013 година, според јавно објавените податоци на Сорос, овој портал има добиено 49.706 евра. 


Веб порталот А1 он на својата веб страница има јавно објавен импресум, издавач и контакт.

 

Линк до А1онДокументи


А1 он тековна состојба 1 А1 он тековна состојба 2