Фирма основач


Здружение на граѓани ПРО ЛИБЕРТИ
Бул.Партизански одреди 95-18, СкопјеСопствеништво


Ацо Кабранов
( повеќе детали )Директор


Ацо КабрановУредништво


Главен уредник:

Ацо Кабранов

 

Редакција:

Јован Постолоски – Јофе 

Лени Фрчкоска 

Катерина Блажевска

Зоран Василевски Забелешка


Веб порталот „Либертас“ на својата веб страница има јавно објавен импресум. Формиран е во јуни 2012 година, а оснивачи се новинарот Ацо Кабранова, неговата ќерка Петра Кабранова, Јован Постолоски-Јофе, универзитетскиот професор и поранешен министер за внатрешни работи Љубомир Фрчковски и неговата ќерка Лени Фрчковска. Овластено лице е Ацо Кабранов. 

 

Порталот важи за медиум кој е критички настроен кон владејачките структури. 

 

„Либертас“ се финансира од реклами, а во 2013 година доби грант од Фондацијата Отворено Општество Македонија (СОРОС) во вредност од 26.686 евра. 

 

Подолу на оваа страна можете да ја погледнете тековната состојба на здружението на граѓани ПРО ЛИБЕРТИ. 

 

Линк до ЛибертасДокументи


Про Либерти - тековна состојба страна 1 Про Либерти - тековна состојба страна 2