Фирма основач


НепознатаСопствеништво


Сопственикот е непознат
( повеќе детали )Директор


НепознатУредништво


На веб страницата на овој портал објавени се имињата на новинарите (Соња Миловановиќ, Андреја Аневски, Соња Наумова, Васе Целеска, Александра Велинова), но не и главниот и одговорен уредник.

 

Хонорарно за „Лидер“ пишува и уредничката на информативната програма на јавниот сервис МТВ Билјана Трендафилова.

 

За уредништвото на порталот „Лидер“ прочитајте повеќе во секцијата ИстражувањаЗабелешка


Порталот „Лидер“ дели иста ИП адреса со порталот „Економски“.

 

Заедничко им е прикривањето на сопственикот и главниот уредник, односно фирмата издавач, како и седиштето. Зад дел од исплатите на новинарите стои издавачот на порталот „Курир“, фирмата „Ем Медиа ДООЕЛ“.

 

Повеќе за ова прочитајте во секцијата Истражувања

 

Линк до ЛидерДокументи